Julkrubba i LEGO

LEGO är en av mina hobbys och 2011 fick jag tanken att det skulle vara roligt att bygga en julkrubba helt i LEGO. Den första versionen har jag sedan byggt vidare på varje år, för att hela tiden uppdatera detaljer och delar. Årets version är den bästa hittills och det har blivit en trevlig jultradition att, tillsammans med mina barn, bygga julkrubban.

Här ser ni julkrubban i sin helhet. Den är totalt 76 cm bred och står, i juletider, uppställd i vår bokhylla bredvid julgranen.

Detta året har jag även tagit mig tid till att ta bättre bilder, för att med dessa göra en film som jag kallar för ”Berättelsen om den första Julen”. Jag har fått hjälp av Emma Olsson att läsa och Fredrik Bruér att spela in texten.

Det finns inget julkrubbe-LEGO-set att köpa färdigt. Så därför är alla klossar, så som huvuden, kroppar, djur och tillbehör specialbeställda från olika legobutiker över hela världen. Detta är ett roligt och kreativt projekt för att det alltid går att förbättra och bygga vidare på. Detta året har LEGO äntligen kommit ut med ett officiellt LEGO-får, som jag bara var tvungen att köpa ett gäng utav. Så fåren ni ser på bilderna är helt nya för i år, tillsammans med bland annat två vita små fåglar och en vit kanin.